BOŽÍ MILOSTI
Suroviny
420 g hladké mouky
250 ml mléka
3 žloutky
10 g změklého másla
špetka soli
1 zarovnaná lžíce moučkového cukru rozpuštěné sádlo na potírání
1 zarovnaná lžíce moučkového cukru rozpuštěné sádlo na potírání
Těsto rozválíme na co nejtenčí plát, pokud to půjde, tak bez podsypávaní moukou. Z těsta vykrajujeme rádýlkem menší trojúhelníky, v každém uděláme uprostřed jeden až dva zářezy.
Smažíme dozlatova ve vysoké vrstvě oleje smíchaného se sádlem a rozehřáté na 175°C. Boží milosti se hodně nafouknou, proto potřebují během smažení hodně prostoru, aby mohly volně plavat. Každý kousek obrátíme ihned, jak vyplave na hladinu, aby se nafoukl z obou stran. Boží milosti několikrát obrátíme i během smažení, aby měly rovnoměrnou zlatavou barvu. Necháme okapat na papírovém ručníku a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu a komentáře...❤🍀🌹🎀