Digital clock - DWR

18. února 2014

Žravé řezy z ananasu




Na těsto budeme potřebovat:
4 vejce, 120 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru,1 lžička citronové kůry,
120 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva
Na náplň:
2 mandarinkové kompoty (hmotnost 314 g), slité
1kelímek šlehačky, 2 kelímky zakysané smetany (čím hustší, tím lepší),
2 lžíce krupicového cukru
Na želé:
2 balení vanilkového pudinku, šťáva z obou mandarinkových kompotů,
doplněná vodou do objemu 750 ml ,
2 lžíce krupicového cukru
1. Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým
šlehačem šlehejte nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší,
abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí).
Čím víc vejce ušleháme, tím kypřejší bude těsto, takže nespěchejte!
2. Snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách
přidávejte prosátou mouu s práškem do pečiva a citronovou kůru.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem,
vyložený pečícím papírem. Pečte na střední mřížce, dokud korpus
na povrchu nezpevní a nezezlátne.
3. Na náplň ušlehejte šlehačku, aby byla tuhá. Pak ji opatrně smíchejte
s kysanou smetanou a do směsi přimíchejte cukr.
Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus,
 navrch poklaďte okapané ovoce
 a nechte v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravte ovocné želé.
4. Šťávu z obou kompotů dolijte vodou, abyste získali 750 ml tekutiny.
Přidejte cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmíchejte
v ovocném základu a pak povařte - výsledkem by měl být krásně hladký krém.
Až želé trochu vychladne, nalijte ho na náplň s mandarinkami
a dejte do chladu ztuhnout.