Digital clock - DWR

18. února 2014

Domácí jogurt:
Vyvařte si skleničky i víčka skleniček na jogurt. 
V hrnci zahřejte 1 litr kvalitního mléka na 40°C, přidejte 1 vrchovatou lžíci kvalitního jogurtu....kupte opravdu ten nejlepší, je to naposledy, tak můžete zainvestovat:o) Příští dávku jogurtů si naočkujete ze svých vlastních. Můžete ještě přidat  1 vrchovatou lžíci sušeného mléka (tuto složku dávat nemusíte, my jsme si na to zvykli už před lety, zdálo se nám, že je jogurt hustší, ale pokud nemáte, nemusí být)
Naběračkou nalijte do skleniček (mléko musí mít stále 40°C), uzavřete a dejte přes noc do peřiny....my máme košík s larisou a na dno košíku pod deku dáváme termofor s teplou vodou, aby udržoval teploučko.  A ráno už se opravdový jogurt může stěhovat do lednice.

Tip na opravdu hustý jogurt a lá řecký:
Postup je úplně stejný, jen přelijte budoucí jogurt do veliké sklenice a po zhoustnutí dejte do síta s plátýnkem a vymačkejte co nejvíce vody.